Harrastaminen ja valmentautuminen

Täältä löytyy erilaisia juttuja valjakkoajon harrastamisesta, treenaamisesta ja valmentautumisesta. 

Monesti hevosten ja ponien kanssa puuhastellessa on johdonmukainen tekeminen tarpeen. Moni miettii mistä saada vastauksia kysymyksiin? Teenkö oikeita ratkaisuja? Kuinka oppisin asiasta lisää?

Valjakkoajon aloittaminen ei löydy joka nurkan takaa, kuten esim. ratsastuskouluja on lähes kaikkialla. Mutta etsivä löytää ja kysyvä ei tieltään eksy! Tässä lajissa on todella auttavaista sakkia ja osataan neuvoa eteenpäin kaikkia! Kannattaa siis rohkeasti kysellä mistä voisi se harrastuskaveri, groomi, valmentaja tai jotain muuta kaivattua löytyä!

Myös somessa Facebook -sivut "Valjakkoajo" ja "Valjakkoajo valmennuksia" voit löytää hyviä vinkkejä / kysyä asioita.

Kaikista kattavin tiedon ja faktan lähde on valjakko.net sivusto.

Jos kilpailukentät siintää haaveissasi, on lähtökohtaisesti hakeuduttava itseä osaavamman "silmän alle". Kaikkialla valmentajia ei tunnu käyvän, mutta monet kyllä matkustavat kun asiasta sovitaan! Isona apuna sinulle on, jos olet valmis matkustamaan valmentajan/ valmennustapahtuman luo. Joissain paikoissa voi jopa ajokalustoa löytyä periltä, joten sekin helpottaa monen suunnitelmia kuljetuksen ym suhteen.

Sitovampaan ja kisamotivoituneille löytyy myös aluevalmennuksia (suomen kisakentille) ja maajoukkueita B (kv kilpailemiseen jopa PM tasolle) ja A (tähtäimessä KV Arvokilpailut kuten EM ja MM) -tasolla joukkueissa. Niistä voit lukea lisää : Valjakko.net sivustolta!